Banner
 
Banner
PDF Print E-mail

Spel

Välkomna till Drabantens spelsida. Vi träffas några gånger per månad och spelar figur- och brädspel med historiska teman. Hör av dig om du vill deltaga eller vill föreslå ett spel.

Vi vill med denna artikel informera Drabantens medlemmar om vårt Waterlooprojekt. Vi är några personer i Drabanten som då och då samlas för att spela slaget i skala 1:72, som står uppställt hos en av våra medlemmar.

Vi håller på att utveckla detta slag för närvarande och olika medlemmar målar figurer för att bygga ut det.

Detta är ett exempel på hur flera personer tillsammans kan skapa en modell med figurer och landskap och sedan spela ett av världshistoriens mest kända slag.

Något som ger en förening verklig mening och där man lär av varandra.

RK Jan Arnerdal målade för många år sedan upp ”La Grande Armée” och den allierade armén med engelsmän och skottar och vi har under åren spelat detta slag med Jannes egenhändigt gjorda datorprogram som räknar ut bland annat moral, skjuteffekter och förluster.

Nu har vi bestämt oss att utveckla detta slag med fler nationer, eftersom även preussare och andra smånationer ingick i den allierade armén.

Undertecknad har målat upp delar av den preussiska armén, en annan medlem har målat holländare, ytterligare en annan medlem målar fler fransmän och snart hoppas vi även lägga till belgare och de tyska smånationer som ingick i den allierade armén.

 

 

 

 

 

 

 

Se vår spelvideo och bli inspirerad:

http://animoto.com/play/OUYOo1ZVAgok7k5j1xLgPw?utm_content=challenger

Muren i Fredericksburg beskärd

Foto från vårt slag om Fredericksburg - ett slag mellan Nord och Syd

 
 
punch6.jpg