Banner
 
Banner
PDF Print E-mail

Om föreningen

Drabanten är i grunden en tennfigursförening som även sysslar med figurspel, modeller och militärhistoria i allmänhet. Vi är politiskt och religiöst oberoende.

Verksamhet

Vi träffas ca 4-6 ggr. per termin, dagtid på en lördag på Leksaksmuséet i Stockholm, hemma hos medlemmarna eller annan plats, och målar figurer, bygger modeller, spelar spel eller bara umgås. Färger, penslar o.s.v. tillhandahålles av föreningen, dock inte figurer eller modeller.

På mötena serveras fika.

Tidning

Drabanten ger även ut en medlemstidning som i mån av material utkommer en eller två ggr. om året. I den hittar man artiklar om allt ifrån dioramor, figurspel till artiklar om t.ex. handeln i Rom. Ett återkommande inslag är recensioner av olika slag, filmer, figurer, böcker o.s.v.

Bli medlem

Alla som vill är välkomna som medlemmar, från 7 år till 99 år... äldre är såklart också välkomna. Som medlem får man, förutom tillträde till möten, tidningen, utskick med senaste informationen, tillgång till biblioteket, möjligheten att sambeställa tennfigurer/modeller med andra medlemmar och få billigare frakt och sist men inte minst, umgänge med liksinnade och nya vänner.

Medlemsavgifter 2013

 • Ungdomar, 0-12 år 50 kr, ungdomar 12-18 år 100 kr
 • Vuxna, 18- år: 200 kr
 • Plusgiro: 40 74 65-4

  Glöm inte att ange namn och adress på inbetalningskortet!

   
   
  punch.jpg